Nieuws

De laatste drie nieuws- en/of persberichten van FPC Dr. S. van Mesdag en/of het ministerie van Veiligheid & Justitie ziet u hieronder. Oudere berichten vindt u in het archief.

Alle plaatsen voor de Open Dag op 21 maart bezet

Alle plaatsen voor de Open Dag op 21 maart bezet

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de Open Dag op 21 maart 2020. Inmiddels hebben 680 mensen zich aangemeld voor een bezoek aan de Mesdag. Meer mensen kunnen wij helaas niet ontvangen. Mensen die zich hebben aangemeld ontvangen tussen 9 en 13 maart meer informatie.  

Geplaatst op 20-2-2020

21 maart: Open Dag FPC Dr. S. van Mesdag – TBS Nederland


21 maart: Open Dag FPC Dr. S. van Mesdag - TBS Nederland

Op zaterdag 21 maart 2020 openen acht forensisch psychiatrische centra en klinieken hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 17 februari 08.00u! Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Ontdekdezorg week die van 16 tot en met 21 maart 2020 plaatsvindt.

Deelnemende fpc's/fpk's:
De fpc’s en fpk’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:
• FPC Van der Hoeven Kliniek, Amersfoort en Utrecht
• FPC de Kijvelanden, Poortugaal 
• FPC Dr. S. van Mesdag, Groningen
• FPC de Oostvaarderskliniek, Almere 
• FPC Pompestichting, Nijmegen en Zeeland (NB)
• FPC de Rooyse Wissel, Venray
• FPK De Woenselse Poort, Eindhoven
• FPK De Beuken, Boschoord

Inschrijven FPC Dr. S. van Mesdag 
Inschrijven is verplicht en kan (via www.tbsnederland.nl) vanaf maandag 17 februari 08.00u tot en met zondag 1 maart. Het aantal plaatsen is echter beperkt en ‘vol is vol’. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang mits zij begeleid worden door een volwassene. Bij het inschrijven heeft u het nummer van het legitimatiebewijs, de adresgegevens en de geboortedatum nodig van de mensen die u wilt inschrijven. U kunt u zich voor de volgende tijdstippen aanmelden: 10.00u - 10.45u - 11.30u - 12.15u - 13.00u - 13.45u - 14.30u - 15.15u.

Programma FPC Dr. S. van Mesdag
Tussen 10.00u en 17.30u zijn maximaal 680 bezoekers van harte welkom in FPC Dr. S. van Mesdag. Na een korte film over de behandeling in de Mesdag maken de bezoekers op eigen gelegenheid een wandeling door het gebouw. Onderweg vertellen verschillende medewerkers hen over hun werk, krijgen zij meer inzicht in de arbeidsmogelijkheden en therapieën in de Mesdag en krijgen ze informatie over de geschiedenis van de Mesdag vanaf 1884. De verwachting is dat een bezoek tussen de 1,5 en 2 uur duurt.

Bijzonderheden
Helaas kunnen wij geen mensen in een rolstoel ontvangen. Ook mensen die slecht ter been zijn, raden wij dit bezoek af.

TBS Nederland
De Open Dag is een gezamenlijk initiatief van de fpc’s in Nederland. Meer informatie over TBS Nederland vindt u op de site www.tbsnederland.nl.

Geplaatst op 10-2-2020

Meer weten over werken als behandelcoördinator?

Ga jij bij ons aan de slag als behandelcoördinator? 

Ben jij GZ- of klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist GGZ of orthopedagoog of heb je je master Psychologie (forensisch of klinisch) behaald? En wil je meer uitdaging en variatie in je werk door te werken op het snijvlak van zorg en justitie?

Kom dan op woensdag 5 februari naar FPC Dr. S. van Mesdag om te horen
welke mogelijkheden wij hebben voor jou!

Als behandelcoördinator in de Mesdag werk je op het snijvlak van zorg en justitie. Naast werken aan het geestelijk welzijn van de patiënt lever je ook een bijdrage aan de veiligheid in de samenleving. De behandeling is namelijk gericht op het verkleinen van de kans op het nogmaals plegen van een delict.

Vanzelfsprekend ben je hier niet alleen verantwoordelijk voor. Jouw patiënten kun je bespreken met je collega-behandelcoördinatoren. Ook is er veel overleg met de collega’s die een bijdrage leveren aan de behandeling van jouw patiënten en met de collega’s van de sociotherapie. Want alleen samen kunnen wij een kwalitatief hoogstaande behandeling bieden.

Monique: ‘In de Mesdag heb je voldoende tijd voor de patiënt en het werk is zeer gevarieerd. Je werkt zelfstandig, maar ook samen met uiteenlopende disciplines. Je werkt voor en met de patiënt, maar ook voor de samenleving. Je geeft therapie en legt verklaringen af in de rechtbank. Je werkt in de Mesdag, maar je bent ook regelmatig op pad. Kortom: je kunt hier veel leren en er is voldoende uitdaging!’

Behandelcoördinator in de Mesdag? Dan ben je meer dan therapeut!  

Geïnteresseerd en wil je meer weten?
Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op woensdag 5 februari van 18.30u tot 21.00u. Tijdens deze bijeenkomst krijg je een rondleiding en vertellen collega's hoe je dag als behandelcoördinator eruit ziet en wat je zoal tegenkomt in het werken met tbs-patiënten. Vanzelfsprekend is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken en vragen te stellen.

Voor wie?
Je komt in aanmerking voor deze bijeenkomst wanneer je bent afgestudeerd als GZ- of klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist GGZ, orthopedagoog of sociaal psychiatrisch verpleegkundige of wanneer je je master Psychologie (forensisch of klinisch) hebt behaald. We hebben plek voor 15 bezoekers, dus wees er snel bij! 

Aanmelden
Aanmelden kan tot 29 januari 2019 bij Annemieke Hutten: a.hutten@fpcvanmesdag.nl.
Geef bij je aanmelding je telefoonnummer en emailadres door, zodat wij je kunnen bereiken. Geef ook aan welke opleiding je hebt gevolgd. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met nadere informatie. 

Graag tot 5 februari 2020!

Nu alvast meer weten? Lees dan het interview met Tina: 'Hoe moeilijk een gesprek met een patiënt soms ook is, het zijn vaak juist de leuke momenten.' 

Geplaatst op 19-12-2019

Meer nieuws

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons op Twitter!